10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Světová premiéra: Nové Audi A5 a S5 Coupé jako designérské skvosty

Platnost akce: skončila
Štítky: Audi
Značka Audi uvedla v roce 2007 do segmentu střední třídy revoluční model A5. Ingolstadtský výrobce prémiových automobilů vytvořil umělecké dílo, které vyvolalo obrovský zájem fanoušků po celém světě.

O devět let později přichází druhá generace – s novým, zdokonaleným vzhledem a nejmodernější technikou. Nová generace modelu A5 Coupé* je atletická, sportovní a elegantní. Její design jde ruku v ruce se sofistikovanou aerodynamikou. A5 přesvědčí i technikou, ukrytou pod elegantním zevnějškem, ať se jedná o zcela nový podvozek, výkonné motory, nebo inovativní informační, zábavní a asistenční systémy.

Jak dodat mistrovskému designérskému dílu ještě více krásy? Designéři Audi se touto otázkou zabývali po celé roky. A jejich odpověď je působivá, protože nové Audi A5 Coupé* se může pochlubit svěžím, moderním a vybroušeným vzhledem. Zároveň zůstává tento model i v nové verzi věrný své DNA se sportovním a elegantním charakterem. Nejlepším příkladem je ramenní linie ve tvaru vlny, která charakterizovala již předchozí model. Precizně vedená ladná linie se zvýrazněnými oblastmi nad podběhy kol zdůrazňuje všechna čtyři kola – a odkazuje tak na pohon všech kol quattro.

Dokonale vyvážené proporce s dlouhou kapotou, prodlouženým rozvorem a krátkými převisy umocňují sportovní charakter nového modelu A5 Coupé. Výrazně tvarovaná maska chladiče Singleframe je o poznání nižší a širší než u předchozího modelu. Inovativní technika je viditelná i za tmy díky zadním světlometům LED a na přání dodávaným předním světlometům LED nebo Matrix LED s dynamickými ukazateli směru.

Motory
Nové Audi A5 Coupé* bude uvedeno na evropský trh s pěti motory: dvěma jednotkami TFSI a třemi jednotkami TDI. Jejich výkony byly výrazně zvýšeny a nyní pokrývají rozsah od 140 kW (190 k) do 210 kW (286 k). V porovnání s předchozím modelem nabízejí až o 17 procent vyšší výkon, zatímco spotřeba paliva byla snížena až o 22 procent. Všechny motory kombinují vysokou hospodárnost se sportovní výkonovou charakteristikou a kultivovaným během – ve zvláštní míře to platí pro oba šestiválcové motory 3.0 TDI.

Audi S5 Coupé* s nově vyvinutým motorem 3.0 TFSI je nyní ve své vlastní třídě. Přeplňovaný motor V6 poskytuje výkony sportovního vozu v kombinaci s vysokou úrovní hospodárnosti. Šestiválec dosahuje ze zdvihového objemu 2995 cm3 nejvyššího výkonu 260 kW (354 k), což je o 15 kW (21 k) více než u motoru v předchozím modelu.

Převodové ústrojí
Nové Audi A5 Coupé* má pro každou variantu motoru dokonale přizpůsobené převodové ústrojí. Šestistupňová mechanická převodovka a sedmistupňová převodovka S tronic nalézají uplatnění se čtyřválcovými motory a s jednotkou 3.0 TDI o výkonu 160 kW (218 k) v kombinaci s pohonem předních kol nebo pohonem všech kol. Osmistupňová samočinná převodovka tiptronic je vyhrazena pro vrcholný turbodiesel s výkonem 210 kW (286 k) a motor S5*. Oba motory jsou sériově vybaveny trvalým pohonem všech kol quattro. Audi také nabízí na přání zadní sportovní diferenciál, který zajišťuje ještě vyšší úroveň jízdní dynamiky a preciznosti.

Poprvé je nabízen také nový pohon všech kol quattro s technologií ultra. Zpočátku bude k dispozici se čtyřválcovými motory TFSI a TDI s mechanickou převodovkou. Tento systém je optimalizován pro hospodárný provoz, zároveň se však svými vlastnostmi z hlediska trakce a jízdní dynamiky neliší od systémů, u nichž je hnací síla přenášena trvale na všechna kola.

Pro více informací klikněte zde

zdroj. http://www.autocentrum.cz/audi/clanky/

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků