10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Fiat nabízí ekologické vozy s pohonem na zemní plyn

Platnost akce: skončila
Štítky: Fiat | CNG
Řekne-li se pohon na stlačený zemní plyn (CNG), těžko bychom hledali tradičnějšího výrobce osobních automobilů než je Fiat Group Automobiles. Italský výrobce má totiž s tímto alternativním pohonem již více než desetileté zkušenosti.

Fiat představil svůj první sériově vyráběný vůz s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) již na podzim roku 1997 na frankfurtském autosalonu. Tehdy se jednalo o model Fiat Marea ve verzi BiPower s pohonnou jednotkou 1.6 Torque 16v schopnou spalovat jak zemní plyn, tak benzín.

Postupem času uvedl Fiat pod názvem Natural Power celou řadu dalších modelů s kombinovaným pohonem na zemní plyn / benzín. Program Natural Power je dnes jedním ze strategických směrů, kterými se automobilka ubírá.

Fiat totiž věří, že pohon na zemní plyn je v dnešní době nejvhodnější dostupnou technologií pro řešení problému znečištění ovzduší v hustě osídlených oblastech a přitom přináší i ekonomické výhody.

Proč jezdit na CNG?

- Nejlevnější palivo – nulová spotřební a silniční daň, zemní plyn nejlevnějším palivem pro pohon vozidel v ČR

- Nízká spotřeba – mimořádně nízké provozní náklady, V porovnání s benzínem jsou náklady při použití CNG zhruba poloviční, v porovnání s naftou zhruba o třetinu nižší. 

- Nejbezpečnější palivo – silnostěnné tlakové nádoby odolné proti nárazu, minimální možnost úniku paliva, výbušnost směsi případného uniklého paliva se vzduchem je 8x nižší než u kapalných paliv.

- Nejnižší úroveň emisí – emise CO2 sníženy až o 30 %, nulová emise pevných částic a aromatických uhlovodíků a aldehydů.

V České republice nabízí Fiat vozidla s CNG pohonem od roku 2005. Všechny modely mají bipalivové systémy, t.j. jsou schopné spalovat jak zemní plyn, tak benzín. Samotný motor má dva nezávislé okruhy vstřikování paliva - jeden na zemní plyn a jeden na benzín. Vozidlo automaticky startuje na benzín a po několika sekundách je již motor poháněn zemním plynem.

CNG je doplňován bezpečnostním ventilem s dvojitým jištěním, který je umístěn hned vedle plnícího hrdla benzínové nádrže. Typ paliva dodávaného do nádrže má samozřejmě řidič možnost kdykoliv zvolit prostřednictvím tlačítka na palubní desce. Při pohonu na CNG vykazuje motor tišší, kultivovanější chod. 

Dnes již nabízí Fiat Automobiles ekologický program Natural Power napříč celou svou modelovou řadou, díky čemuž je schopný uspokojit požadavky na mobilitu širokého spektra zákazníků.

Více informací zde


Zdroj: http://www.autocentrum.cz/

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků