10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Octavia RS dostala silnější verzi, má 230 koní

Platnost akce: skončila
Štítky: Škoda
Kromě nového superbu a fabie hatchback a kombi ve stylové verzi Monte Carlo se na škodováckém stánku v Ženevě ukáže také Octavia RS s mírně zvýšeným výkonem. Namísto standardních 220 koní jich dostane o 10 více.

Jako první vůz značky má Octavia RS 230 v sériové výbavě diferenciál s elektrohydraulicky řízenou svorností. Sériové provedení Octavie RS má pouze elektronické provedení XDS+, „poctivý” samosvorný diferenciál (koncernové VAQ) tak jízdní vlastnosti posune na novou, lepší úroveň.

S dvoulitrovým benzinovým motorem o výkonu 169 kW (230 k) dokáže vůz z 0 na 100 km/h zrychlit za 6,7 s (o 0,1 s lepší) a dosáhne maximální rychlosti 250 km/h (o 2 km/h lepší). Společně s vrcholnou benzínovou motorizací pro nový superb tak jde o nejrychlejší škodovku, v případě modelové řady octavia o nejrychlejší v celé její historii.

Dodejme, že standardní provedení s TSI motorem v Octavii RS má největší výkon 220 koní (162 kW) při 6200 otáčkách. Točivý moment má největší hodnotu 350 Nm a je dostupný v pásmu 1500 až 4400 otáček. My jsme mimochodem sériovému provedení naměřili 242 koní, tedy dokonce ještě více, než kolik bude mít nová, silnější verze. [celá zpráva]

Octavia RS 230 bude uvedena na trh letos v červnu. O kolik bude dražší, než běžné provedení zatím středočeská automobilka neprozradila. Navýšení výkonu o 10 koní je příjemným bonusem, podle našeho názoru je to ale malý nárůst, oproti Leonu Cupra se stejným motorem a výkonem 280 koní. Škoda, že koncernová politika nedovolila vytvořit Octavii RS 250, ale buďme možná rádi alespoň za provedení RS 230...

Zdroj: www.novinky.cz

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků