10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Kia přichází na český trh s modelem Optima Plug-in Hybrid, ekologicky šetrným vozem bez kompromisů!

Platnost akce: skončila
Štítky: KIA
V prodeji na evropském a českém trhu v posledním čtvrtletí roku 2016. Dojezd až 54 km na elektřinu, emise CO2 na úrovni 37 g/km (NEDC). Vysokokapacitní akumulátory a spalovací motor 2,0 litru GDI. Designové změny ke zlepšení aerodynamiky. Komplexní opatření na úsporu energií pro maximální dojezd na elektřinu a co nejnižší spotřebu paliva

Společnost KIA MOTORS CZECH pokračuje v ofenzivě modelové řady Kia Optima pro český trh, na který po modelu Optima Sportswagon, GT a GT Line, vysílá zcela novou verzi Kia Optima Plug-in Hybrid. Jde o vůbec první vůz Kia na českém trhu vybavený touto technologií. Nové pokrokové řešení hybridního pohonu typu plug-in je klíčovým rozšířením modelové řady Optima v segmentu střední třídy, ale současně i stále širšího portfolia nízkoemisních modelů této značky.

Nový model
představuje velmi atraktivní nabídku pro firemní i soukromé zákazníky, kterým nabízí atraktivní design, mimořádný požitek z jízdy, nízké provozní náklady a minimální dopady na životní prostředí. Zbrusu nová Kia Optima Plug-in Hybrid nabízí vyšší kapacitu akumulátoru než předchozí modely Optima Hybrid a umožňuje tak majiteli dojet až 54 kilometrů čistě na elektřinu s nulovými emisemi. Poté vůz využívá k pohonu hospodárnou zážehovou jednotku 2,0 GDI, čímž dosahuje při kombinované jízdě spotřeby pouhých 1,6 l/100 km a emisí CO2 na úrovni pouhých 37 g/km. To je výrazně méně než u předešlé generace modelu ve verzi Hybrid, která dosahovala emisí 119 g/km.

K pohonu modelu Optima Plug-in Hybrid slouží elektromotor o výkonu 50 kW, který v součinnosti s lithium-ion polymerovým akumulátorem o kapacitě 9,8 kWh umožňuje vozu dojezd až 54 km při rychlosti do 120 km/h. Srdcem pokrokového hnacího řetězce je hospodárný zážehový čtyřválec Kia 2,0 GDI, který sám o sobě disponuje výkonem 156 k a nabídne točivý moment 189 Nm. Ve spolupráci s elektromotorem činí celkový systémový výkon 205 k a celkový točivý moment provedení Plug-in Hybrid činí 375 Nm již od 2300 ot/min.

Kia Optima Plug-in Hybrid prošla řadou designových úprav, které zlepšují aerodynamické vlastnosti vozu. Díky nové aerodynamické cloně v masce chladiče se podařilo snížit součinitel aerodynamického odporu na pouhých 0,25 Cd. K tomuto výsledku přispěla také úprava předních a zadních nárazníků ve prospěch lepší aerodynamiky, což zajišťuje efektivnější obtékání vzduchu kolem vozidla.

Interiér dosahuje prémiové kvality typické pro všechny verze modelového provedení Kia Optima. V provedení Plug-in Hybrid však v kabině najdeme řadu úprav odrážejících pokrokový charakter celého vozu a jeho hnacího ústrojí. Nový přístrojový štít před řidičem zobrazuje klíčové informace o hnacím ústrojí a podrobnosti o jízdním stylu s doporučením jak snížit spotřebu.

Model Optima Plug-in Hybrid je vybaven nejnovějšími technologiemi na úsporu energie z akumulátoru a její doplňování. Modernizovaný systém rekuperačního brzdění Kia umožňuje vozu účinně přeměňovat kinetickou energii na elektřinu při jízdě na volnoběh a během brzdění, přičemž je schopen rekuperovat o 11 % více energie než předchozí verze systému. Nový model se může pochlubit také vyspělým systémem topení a klimatizace (HVAC) s funkcí ventilace pouze pro řidiče ve prospěch úspory energie. Do konce roku bude k dispozici také nový ukazatel pro jízdu setrvačností CGC (Coasting Guide Control), který bude schopen předvídat dopravní podmínky na trase a snižovat spotřebu energie.

Na českém trhu je Kia Optima Plug-in Hybrid k dispozici s nejvyšší úrovní výbavy Premium. Za 1 149 980 Kč* nabídne například 17“ hliníková kola s pneumatikami 215/55, full LED světlomety s funkcí Dual bending, 8“ integrovanou GPS navigaci s 270° monitorovacím systémem AVM, systém autonomního brzdění AEB či pokročilý adaptivní tempomat. V nabídce nechybí ani systém sledování mrtvého úhlu, prémiová soustava Harman Kardon s 10 reproduktory a výkonem 590 W nebo elektricky stavitelné sedadlo řidiče i spolujezdce.


* uvedená cena je s DPH

 

Zdroj: KIA MOTORS CZECH s.r.o.

 

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků