10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Nissan přichází s dronem GT-R: z 0 na 100 km/h za pouhých 1,3 sekundy

Platnost akce: skončila
Štítky:
Nissan představil dron GT-R, který v kategorii závodních dronů řízených z pohledu pilota (FPV, First Person View) patří k modelům s největším zrychlením na světě.

Dron je zkonstruovaný tak, aby stačil novému Nissanu GT-R 2017 při filmování na závodních tratích, a disponuje stejně jako jeho automobilový protějšek těmi nejnovějšími technologiemi zvyšujícími výkon. Dron GT-R byl navržen týmem Tornado XBlades Racing (vítězi soutěže World Drone Prix) a díky speciální závodní konfiguraci a tělu s nízkým aerodynamickým odporem dosahuje zrychlení z klidu na 100 km/h už za 1,3 sekundy.

Za účelem demonstrace předností obou strojů se dron GT-R střetl se silničním supervozem na náročném okruhu v Silverstonu. Díky jedinečným technologiím a konstrukčnímu provedení dokáží oba stroje podat maximální výkon na rovinkách i v zatáčkách. GT-R přenáší výkon motoru V6 o objemu 3,8 litru s 24 ventily a dvěma turbodmychadly na všechna čtyři kola. Dron GT-R pak disponuje čtyřmi vrtulemi spojenými s motory XNova 2000 kV a je vybaven rámem v závodní specifikaci pro kvadropkoptéry Sky-Hero. Dosahuje díky tomu neuvěřitelného zrychlení.

Při závodu na speciálně vytyčeném okruhu v Silverstonu o délce 1,2 míle usedl za volant nového GT-R jezdec stáje Nissan NISMO Ricardo Sanchez. Pilotování dronu GT-R se pak ujal James Bowles, vítěz seriálu British National Drone Racing za rok 2015. Nový model GT-R 2017 je ztělesněním nejvýznamnějších změn vozu od uvedení modelu R35 v roce 2007. Oproti dronu je vůz GT-R vybaven novými aerodynamickými prvky, které mu zajišťují pevný kontakt s vozovkou.

Co se týká zrychlení, dron nad vozem vítězí, ale kola brzy s rotory srovnávají krok: dron GT-R dosahuje maximální rychlosti 185 km/h, u vozu je to 315 km/h. Ani neuvěřitelný systém pohonu všech čtyř kol vozu GT-R ale nemůže soupeřit se špičkovou obratností dronu, který se otočí na pouhých 30 cm. Vyladěná konstrukce mu umožňuje neuvěřitelně přesné a obratné manévry, z nichž se tají dech.

Bitvu na závodní trati můžete zhlédnout zde

zdroj. http://www.newsroom.nissan-europe.com/cz/cs-cz/Media/

 

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků