10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Nissan Leaf překonal český rekord

Platnost akce: skončila
Štítky: Nissan
První květnový víkend byl nejen ve znamení krásného slunečného počasí, ale také pokusu o překonání českého rekordu v jízdě elektromobilem na 24 hodin.

Stávající český rekord držel od září roku 2013 Nissan Leaf 24 kWh, když za 24 hodin ujel 1 281 km. Čtyřčlenný tým ve složení Petr Vomáčka, Marek Tomíšek, David Kazda a Miroslav Tomíšek se na překonání rekordu připravoval dlouhé měsíce, ladil taktiku nabíjení, ideální trasu, piloval úspornou jízdu a s Leafem najel několik tisíc kilometrů.  S příchodem verze Nissanu Leaf s 30 kWh baterií, která nabízí dojezd až 250 km na jedno nabití, dostaly plány na překonání rekordu reálné rozměry.

Start rekordní jízdy byl naplánován na sobotu 7. května v 10:00 hodin za dohledu komisaře agentury Dobrý den, který mohl v neděli 8. května v 10:00 hodin konstatovat, že rekord byl překonán. Nissan Leaf 30 kWh ujel za 24 hodin celkem 1 362 km a stávající rekord překonal o 81 kilometrů. Leaf jezdil na trase dealerství AUTOBOND GROUP, Praha 9 – zákaznické centrum ČEZ, Mladá Boleslav a zpět. Nový rekord bude registrován a zapsán v české knize rekordů.

Nissan Leaf absolvoval během 24hodinové jízdy celkem 22 nabíjení na rychlonabíjecí stanici a spotřeboval celkem 236,7 kWh, což představuje průměrnou spotřebu 17,38 kWh/100 km.

Video mapující celý rekord je ke shlédnutí zde

Nissan je průkopníkem v elektromobilitě a od doby, kdy před 5 lety uvedl na trh první sériově vyráběný 100% elektromobil, neustále rozšiřuje nabídku vozů s nulovými emisemi. LEAF se nestal jen „Autem roku 2011“ na třech kontinentech, ale také nejprodávanějším elektromobilem v historii. Nissan nyní opět posunul výkon, praktičnost a vnímání elektromobilů uvedením nového modelu LEAF 30 kWh s dojezdem až 250 km na jedno nabití, čímž překonává všechny své konkurenty v segmentu. Nová baterie s kapacitou 30 kWh poskytuje větší dojezd a to bez jakéhokoli kompromisu. Tento model má stejné vnější rozměry jako verze s kapacitou baterie 24 kWh, přičemž jeho hmotnost narostla jen o 21 kg.

 „Jsme rádi, že se nám s novým Leafem 30 kWh podařilo posunout hranici českého rekordu a věříme, že podobné akce pomohou rozvoji elektromobility v České republice.  Dojezd 250 km otevírá svět elektromobilů dalším řidičům, kteří dosud nevěřili tomu, že by pro ně elektromobil mohl být tou pravou volbou.“ řekl Marek Šafarčík, Country Manager Nissan Sales CEE.

zdroj. http://www.newsroom.nissan-europe.com

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků