10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Silné jako medvěd: Velké SUV značky ŠKODA se bude jmenovat Kodiaq

Platnost akce: skončila
Štítky: SUV
Nové velké SUV značky ŠKODA se bude jmenovat Kodiaq. Jméno se odvolává na medvěda kodiaka, žijícího na stejnojmenném ostrově u jižního pobřeží Aljašky.

Psaná podoba tohoto jména je odvozena z jazyka původních obyvatel z kmene Alutiiqů. S novým modelem, který bude veřejnosti představen v druhé polovině roku 2016, zahájí ŠKODA svou modelovou ofenzívu v segmentu SUV.

- Design nového velkého SUV značky ŠKODA vyjadřuje sílu a ochranu
- Velikost, síla, smysl pro rodinu – medvěd i automobil mají společné silné stránky

Na drsném a divokou krajinou se vyznačujícím ostrově Kodiak u jižního pobřeží Aljašky – na 57. stupni severní šířky a 153. stupni západní délky – žije vedle 14.000 lidí zhruba 3.500 medvědů poddruhu kodiak. V jazyce původních obyvatel kmene Alutiiqů se tento medvěd jmenuje Taq uka aq – písmeno „q“ na konci slova je charakteristické pro jména zvířat. Použití tohoto písmene v názvu nového velkého SUV je ze strany značky ŠKODA poctou jazyku kmene Alutiiqů. Díky použití písmene „q“ současně vzniká nezaměnitelné svébytné jméno nového vozu značky ŠKODA.

Velikost, síla a mimořádné outdoorové schopnosti – medvěd i vůz ŠKODA Kodiaq mají společné charakterové rysy. Nové SUV značky ŠKODA, dlouhé 4,70 metrů, pojme až sedm osob a zdatně si vede i mimo zpevněné silnice. Skrytá síla dravce je patrná i v designu vozu ŠKODA Kodiaq – jeho výrazné, svalnaté linie symbolizují dynamiku, robustnost a výraznou sílu ochránce.

Další paralelou mezi medvědem kodiakem a novým modelem ŠKODA Kodiaq je jejich smysl pro rodinu. S délkou až tři metry a hmotností zhruba 400 kilogramů, v případě samců, je kodiak jedním z největších a nejsilnějších poddruhů medvěda. Přitom však na rozdíl od některých jiných druhů medvědů vedou vysloveně mírumilovný a společenský život: Scházejí se v tlupách, podobných rodinám, vyměňují si zkušenosti a občas si spolu hrají. Někteří medvědi se spolu dělí o nejlepší místa pro lov lososů. Tato chytrá zvířata přitom – v duchu motta „Simply Clever“ – vyvíjí nové triky a techniky, podobně jako jsou vyvíjena nová řešení, usnadňující obsluhu vozů značky ŠKODA.

„Discover new grounds“ – tímto heslem se bude česká automobilka řídit při uvádění modelu ŠKODA Kodiaq na trh. Tento model stojí na počátku celosvětové SUV-ofenzívy značky a v dynamicky rostoucím segmentu SUV získá nové skupiny zákazníků. ŠKODA Kodiaq bude ve druhé polovině roku 2016 poprvé představena veřejnosti, zahájení prodeje je plánováno na začátek roku 2017.

zdroj. https://media.skoda-auto.com/

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků