10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Nová Kia Sportage a Optima získali ocenění za osobitý design

Platnost akce: skončila
Štítky: SUV
Oba modely získali prestižní mezinárodní ocenění za design Red Dot již podruhé.

Společnost Kia Motors, ziskem dvou ocenění v soutěži „Red Dot Awards“ 2016 za produktový design, opětovně potvrdila, že její vozy splňují nejvyšší standardy také svým designem. Red Dot totiž patří v oblasti produktového designu mezi nejprestižnější a nejuznávanější mezinárodní soutěže. Toto prestižní ocenění obdržely kompaktní SUV Kia Sportage a sedan Optima – dva nejnovější modely značky. Modelu Kia Optima udělila nezávislá porota dokonce nejvyšší ocenění „Best of the Best“. Do této kategorie jsou nominovány pouze nejprogresivnější designy z jednotlivých segmentů. Nové generace sedanu Optima a SUV Sportage, evropského bestselleru značky Kia, byly začátkem letošního roku uvedeny na globální trhy. Oba modely přitom obhájily své předchozí ocenění Red Dot z roku 2011, a Optima si dokonce udržela své ocenění „Best of the Best“. Designérské týmy značky Kia dosáhly již celkem 15 ocenění Red Dot od roku 2009, kdy první generace modelu Kia Soul vyhrála první ocenění pro značku Kia v této soutěži. V roce 2016 se tedy mohou všechny modely v aktuální produktové řadě Kia pochlubit oceněním Red Dot.

Peter Schreyer, prezident a šéfdesignér společností Kia Motors Corporation, k tomu poznamenal: „Náš mezinárodní designérský tým má všechny důvody k tomu, aby byl na tato nejnovější ocenění výjimečně hrdý. Již první ocenění Red Dot pro SUV model Sportage a prémiový sedan Optima byla skvělým úspěchem. Je to skutečně nevšední úspěch, posunout dál prvotřídní, oceněný model, aby i jeho nový design přesvědčil odbornou porotu.“

„Oba vítězné modely jsou pro automobilku Kia důležité. Sportage je již mnoho let bestsellerem značky v Evropě. Kia Optima, která je jedním z nejprodávanějších modelů značky na světě, také mimořádným způsobem ztělesňuje vývoj značky: třetí generace, která byla uvedena na globální trhy v roce 2010, byla katalyzátorem transformace produktové řady Kia, vedené designem, k níž došlo v následujících letech. Nové modely Sportage a Optima se velmi výrazně odlišují od svých konkurentů svým čistým, osobitým a sportovně elegantním vnějším designem. Oba vozy jsou rovněž vybaveny zcela přepracovaným interiérem na prémiové úrovni, s moderním, horizontálně uspořádaným designem, charakterizovaným velmi „čistým vzhledem“.

Dynamický design a odvážný vzhled
Nová Kia Optima byla vyvinuta mezinárodními designérskými týmy Kia v Namyangu (Korea), Irvine (Kalifornie, USA) a Frankfurtu (Německo), pod kreativním vedením Petera Schreyera, který byl zodpovědný také za design předchozí generace modelu Kia Optima. Nový design modelu Kia Sportage vznikal pod vedením Evropského designérského centra Kia ve Frankfurtu s podporou designérských center Kia v Namyangu a Irvine. Nejpoutavější změnou vnějšího designu je osobitá nová „tvář“ kompaktního SUV. Vůz si zachoval svůj charakteristický profil a s novou verzí „GT Line“ nabízí i sportovnější vzhled. Oba modely nabízejí nejmodernější asistenční systémy – včetně autonomního nouzového brzdění s rozpoznáváním chodců. Oba modely obdržely v evropských testech bezpečnosti Euro NCAP nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení.

Soutěž Red Dot Award: porota složená ze 41 odborníků na design z celého světa
Nejprestižnější designérská soutěž na světě, je rozdělena do tří disciplín: produktový design, komunikační design a designérské koncepty. Do letošního ročníku soutěže Red Dot Awards 2016 přihlásily společnosti z 57 zemí, celkem 5214 produktů a inovací. Soutěž, kterou organizuje od roku 1955 Designérské centrum Severního Porýní-Vestfálska, přikládá velký význam nestrannosti poroty. Aby se předešlo jakékoli zaujatosti, nesmí být žádný člen poroty zaměstnancem zpracovatelského průmyslu. Porota letošního ročníku soutěže byla historicky největší a tvořilo ji 41 odborníků z celého světa – designéři na volné noze, profesoři designu a odborní novináři, včetně takových jmen, jako jsou Chris Bangle, Jimmy Choo, profesor Lutz Fügener, Hideshi Hamaguchi, Kristiina Lassusová, Raj Nandan a Ken Okuyama. Všichni členové poroty se sešli v německém Essenu a posuzovali produkty podle kritérií, jako je míra inovací, formální kvalita, funkčnost a ekologická kompatibilita. Oficiální předání ocenění Red Dot Awards se uskuteční 4. července 2016 v Essenu v divadle Aalto Theater.

zdroj: Tisková zpráva Kia MediaInfo

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků