10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Nová Kia Sportage na trhu v ČR: Osobitý design, vyspělé technologie

Platnost akce: skončila
Štítky: SUV | KIA
Na český trh přijíždí nejbezpečnější Kia Sportage v dosavadní historii.

- V celé síti autorizovaných prodejních partnerů Kia v ČR od 1. února 2016.
- Nový design a vyspělé technologie pro čtvrtou generaci kompaktního SUV.
- Moderní uspořádání a vyšší kultivovanost v nové kabině s vysokou kvalitou.
- Vyšší cestovní pohodlí, více místa a lepší odhlučnění.
- Pevnější karoserie a nové technologie aktivní bezpečnosti.
- Hladší a kultivovanější jízda, agilnější jízdní chování.
- Nové technologie, jako např. bezdrátové dobíjení telefonu, online služby a nezávislý systém nouzového brzdění.

Společnost KIA MOTORS CZECH uvádí na český trh zcela novou, již čtvrtou generaci modelu Sportage. Nová Sportage patří dlouhodobě k nejprodávanějším modelům značky Kia v České republice a s novou generací jednoznačně navazuje na téměř čtvrt století dlouhou úspěšnou historii svých předchůdců. Na českých silnicích dnes jezdí přes 12 500 vozů této modelové řady. Z pohledu zákazníka přináší nové SUV bezpochyby inovativní a promyšlenou nabídku v tomto stále více konkurenčním tržním prostředí. Nová Kia Sportage čtvrté generace evokuje v mnoha ohledech pocity dynamiky a agility.

Nový výraznější design exteriéru doplňuje ještě vyšší úroveň kvality interiéru  

Na jejím designu spolupracovalo designérské centrum v německém Frankfurtu nad Mohanem s týmy návrhářů v korejském Namyangu, ale i kalifornském Irvine. Finální tvar vozu staví na optické harmonii, která je dána napětím mezi přesnými charakteristickými křivkami v kombinaci s hladce vyvedenými povrchy, čímž poukazuje na kontrast mezi hladkými a ostrými tvary. Změnou, která se nejvíce projevila v celkovém zvětšení prostoru kabiny a rozhodně tak přispěla k vyššímu cestovnímu komfortu, je prodloužený rozvor oproti původní generaci a to o plných 30 mm. Atmosféra nového interiéru se rovněž pyšní vysokou kvalitou materiálů, nadstandardní úrovní ergonomie a uceleným designem. Stejně tak oslovuje interiér vozu vysokou praktičností a širokou škálou technologií zaměřených na pohodlí, funkčnost, bezpečnost a možnosti konektivity.

Největší změnou v designu tohoto vozu oproti předchůdci je samotná ‘tvář’ modelu Sportage: světlomety vozu již nejsou začleněny do charakteristické „tygří“ masky chladiče. Namísto toho jsou nyní posazeny o něco výše a ubíhají dozadu podél vnějších hran ostřeji tvarované kapoty. Nižší a širší maska chladiče – o něco větší s ohledem na lepší chlazení motoru – opticky doplňuje hmotu do spodních partií na čele vozidla. 

Moderní uspořádání a vyšší kultivovanost v nové vysoce kvalitní kabině

Kia Sportage se chlubí zcela novým interiérem, který je jedním z nejdůležitějších zlepšení oproti modelu třetí generace. Tým návrhářů zodpovídající za nový interiér si určil cíl vytvořit kabinu se širokou přístrojovou deskou jednoduchého a moderního vzhledu, navíc natočenou směrem k řidiči. V interiéru se kombinují kovové dekorativní prvky s materiály měkkými na dotek a jasně definovanými horizontálními křivkami, ve snaze evokovat pocit vysoké mechanické přesnosti. Zcela nová kabina vozu nabídne vysoký standard kvality materiálů, s podstatně vyšším zastoupením měkkých materiálů - textil, kůže a stehování, které evokuje luxusnější vnitřní atmosféru. Výsledkem úprav je interiér, jenž vyniká kultivovaností a moderním vkusem. K výraznému utlumení hluku pronikajícího zvenčí navíc napomohla četná opatření v oblasti akustiky.

Klíčem k pohodlí posádky na palubě jsou konstrukční opatření na potlačení hluku, vibrací a projevů nekultivovanosti. Díky mnoha zásadním změnám oproti předchozí generaci se Sportage stává jedním z nejvytříbenějších modelů v této automobilové kategorii, disponující mnohem tišší kabinou než jiná kompaktní SUV. Díky celé řadě vylepšení se podařilo potlačit vibrace v rámci celého vozu, a tak se kabina nového SUV směle řadí mezi nejkultivovanější a nejtišší v rámci všech konkurentů. K tomu napomohla i komplexní zlepšení tuhosti karoserie, zejména po celé podlaze vozidla, stejně tak jako nasazení větších a více pohltivých prvků uložení převodovky nebo vylepšené konstrukce sedadel. Litá kola jsou nyní tužší a lépe tlumí vibrace pronikající do interiéru.

Očekávaný zájem veřejnosti o výbavu Exclusive se dvěma motorizacemi 

Vedle nové zážehové pohonné jednotky 1,6 T-GDI s výkonem 177 k  a točivým momentem na hranici 265 Nm pro edici GT Line budou v nabídce pro ostatní verze další čtyři motory – benzínový 1,6 GDI nabízející výkon 132 k a další tři vznětové turbomotory. Osvědčený přeplňovaný čtyřválec 1,7 CRDi disponující výkonem 115 k doplní dvě verze rovněž přeplňovaného čtyřválce 2,0 CRDi. První z nich dává výkon 136 k a druhý výrazně modernizovaný s označením „R“ osloví špičkovým výkonem 185 k.

Na trhu v ČR se nabízí nová Kia Sportage v 6 úrovních výbavy včetně zmíněné edice ´GT Line. Plán v ČR na rok 2016 předpokládá u modelu Sportage prodej 2 500 vozů a  současně největší zájem zákazníků o výbavu Exclusive. Ve spojení s benzínovou pohonnou jednotkou 1,6 GDI bude vůznabízen za 539 980,-Kč vč. DPH. V případě použití vznětového motoru 1,7 CRDi má nová Sportage ve výbavě Exclusive cenu 589 980,-Kč vč. DPH. Ve zmíněnévýbavě Exclusive nabízí vůz velmi zajímavý poměr ceny a výkonu, neboť má v nabídce mimo jiné např. 17“ kola z lehkých slitin, automatickou dvouzónovou klimatizaci, 7“ navigaci vč. Bluetooth a služby Kia Connected, aktivní systém pro jízdu v pruzích LKAS, ukazatel rychlostních limitů SLIF, vyhřívané a el. ovládaná zpětná zrcátka, LED denní svícení, dešťový sensor, kožený volant, tempomat nebo zadní parkovací sensory.

 

 

 

zdroj: www.autocentrum.cz/kia

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků