10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

Speciální oblek od Fordu

Platnost akce: skončila
Štítky: Ford
Speciální oblek od Fordu umožňuje mladým lidem vyzkoušet, jak nebezpečná je jízda pod vlivem návykových látek

•  Oblek simulující jízdu pod vlivem drog pomáhá představit si, jaké to je, když se řídí po konzumaci marihuany, kokainu nebo heroinu

•  Po užití ilegálních drog je až třicetkrát pravděpodobnější, že se řidič stane účastníkem vážné dopravní nehody*

•  Oblek simuluje účinky jako zpomalené reakce, zkreslené vidění nebo třes rukou

•  Ford bude oblek používat v rámci oceňovaného programu „Driving Skills for Life“

Ford na vývoji obleku spolupracoval s vědci z německého Meyer-Hentschelova institutu. Oblek napodobuje účinky látek jako marihuana, kokain, heroin a MDMA (známá jako Extáze): zpomalené reakce, zkreslené vidění, třes končetin a zhoršenou pohybovou koordinaci.

Ford bude oblek používat v rámci oceňovaného programu „Driving Skills for Life“, kterým od jeho zahájení před jedenácti lety prošlo již více než 500 000 mladých řidičů z celého světa.

Podle jedné evropské studie je u řidičů, jež usednou za volant po konzumaci drog, až 30krát vyšší pravděpodobnost, že se stanou účastníky vážné dopravní nehody*. Navzdory riziku však přibližně každý desátý uvádí, že se někdy nechal svézt člověkem, který byl patrně pod vlivem návykových látek**.

Stejně jako opilecký oblek napodobuje i ten drogový zhoršenou pohyblivost, vnímání a koordinaci pomocí vycpávek, speciálních brýlí a sluchátek. Má ale i nové prvky simulující specifické účinky některých návykových látek. Jedná se o zařízení vyvolávající třes rukou, záblesky v zorném poli, zvukové halucinace nebo i barevné vizuální vjemy, které jsou jedním z vedlejších účinků LSD.

Evropské středisko monitorování drog a drogových závislostí odhaduje, že 8,8 milionu lidí ve věku 15 až 24 let loni v Evropě užilo marihuanu a 2,3 milionu osob ze stejné věkové kategorie vyzkoušelo kokain***. Ve Velké Británii je každý měsíc zatčeno v průměru 400 lidí za jízdu pod vlivem drog**** a ve Francii hrály drogy roli ve 23 procentech všech dopravních nehod se smrtelnými následky*****.

Program „Ford Driving Skills for Life“ byl v Evropě formálně spuštěn v roce 2013. Od té doby jím prošlo více než 9 000 lidí ve věku od 18 do 24 let. Program je bezplatný a zaměřuje se na faktory, které se nejčastěji podílejí na dopravních nehodách mladých řidičů: rozpoznávání rizik, ovládání vozu, rychlost jízdy a pozornost.

Loni Ford do programu zařadil také opilecký oblek a speciální trénink zaměřený na rizika plynoucí z pořizování selfies a používání sociálních sítí během jízdy.


Více informací zde


Zdroj: http://www.fordamb.cz/

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků