10 / 1 982

Nová auta za akční ceny
Nová auta v akci a zajímavé nabídky

Hledáte nová auta za akční ceny? Chcete ušetřit při koupi nového auta? Připravili jsme pro vás přehled zajímavých akcí, díky kterým si můžete pořídit nové auto za zajímavou cenu. Prohlédněte si akce, novinky a zajímavosti ze světa nových vozů a objevte nejlevnější nová auta!

KIA SPORTSPACE - DRAVOST A OKÁZALOST

Platnost akce: skončila
Štítky:
Kia SPORTSPACE, která odhalí své dynamické křivky ve světové premiéře ženevského autosalonu, je zcela jiným typem vozu, jenž zavrhuje tradiční kompromisy. Není to sedan, hatchback a ani kombi. Je to model schopný naplnit potřeby těch, kteří odmítají kategorizaci v otázkách životního stylu nebo samotných automobilů.

Kia SPORTSPACE jde netradiční cestou. Představuje kompoziční rysy, které jsou jednoznačně odlišné a propracované.
Dlouhý a štíhlý profil konceptu s nepřerušovanými plochami a rozhodnými křivkami je akcentován výrazným sklonem zadního D-sloupku a uspořádáním výklopné zádi téměř ve stylu hatchbacku.
Optické hmotnosti zadní části ubírá pečlivé tvarování okna, dveří a zadního nárazníku. Díky hranám zaříznutým do hmoty je skloněná záď věrohodnější a méně připomíná kombi.
Při pohledu zpředu pak SPORTSPACE nosí již charakteristickou masku chladiče Kia ve stylu tygřího nosu. Avšak pevný vložený prvek z plexiskla není tak pevný, jak na první pohled vypadá. Při bližším zkoumání můžeme vidět, že ve skutečnosti jsou zde žaluzie, které se mohou natáčet a regulovat přívod vzduchu.
Napříč přední hranou kapoty probíhá dynamický lem z eloxovaného hliníku až nad LED diody pro denní svícení tvarované jako kostky ledu. Nejjemnější křivky podél spodní hrany světlometů obohacují smělou a dynamickou tvář konceptu SPORTSPACE o zdání pohybu.
Další proužky z eloxovaného hliníku zasazené do spodního spoileru ukrývají vestavěná směrová světla, která se objevují až po zapnutí.
Stejně vitálně působí Kia SPORTSPACE i při pohledu z boku. Podél celé karoserie ubíhá nápadná charakteristická křivka spojující přední a zadní partie vozu. O patřičně dynamický dojem se stará vysoká okenní čára, jednoduché a současně půvabně tvarované boky, nebo obklady z uhlíkových vláken v oblasti dveřních prahů.
Další dynamiku pak konceptu dodává lakování karoserie v odstínu ‘Ignition Red’ s dalším hliníkovým akcentem připomínajícím harpunu, táhnoucím se v oblouku od přední části vozu až k zadnímu spoileru, s důrazem na dlouhé a štíhlé prosklení tohoto vozu. Do vnějších zpětných zrcátek jsou vsazeny vodorovné směrové ukazatele, které svým vzhledem připomínají ukazatele v předním spoileru.
Provedení zadního sloupku, jenž je širší a sklání se směrem vpřed, jde ruku v ruce se zužujícími se bočními plochami a dramatickými tvary vydutých pátých dveří – s ujištěním pozorovatele, že zbytek vozu je stejně smělý a atraktivní jako jeho zadní partie.
Široký postoj vozu a jeho sportovní charakter dále stvrzují široká zadní světla a difuzor z uhlíkových vláken probíhající napříč celou šířkou vozu. Součástí koncových světel jsou i směrové ukazatele, které po aktivaci pulsují směrem ven.
K co nejhladšímu obtékání vzduchu kolem zadní části karoserie napomáhá střešní spoiler a difuzor. Dvojice koncovek výfuků zabudovaných do difuzoru odrážejí svým tvarem mnohoúhelníky koncových světel. Do středové části difuzoru je zabudováno svisle orientované zadní mlhové světlo.
Vzhled konceptu SPORTSPACE ještě ozvláštňují jedinečná 20" litá kola s 10 paprsky a prvky z uhlíkových vláken, včetně pětiúhelníkových nábojů kol prosvítajících na pozadí paprsků. Kola se díky svému ztvárnění zdánlivě otáčejí i ve chvílích, kdy vůz stojí.

Zdroj: http://www.kia.com/

Reklama X
<<

máme 33 let zkušenosti v obchodu s automobily

již více než 267 000 spokojených zákazníků